Thursday, February 23, 2017

admin

�Lebih Baik Anda Menonton Ping Pong� � TMJ

Tunku Mahkota Johor

JOHOR BAHRU � Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim meminta mana-mana pihak yang tidak suka dengan corak permainan pasukan bola sepak Johor Darul Ta�zim (JDT) supaya menonton ping pong sahaja.

Baginda yang juga pemilik JDT bertitah, corak permainan `Total Football� yang dipamerkan kelab itu sejak dikendali jurulatih Benjamin Mora merupakan falsafah dan identiti JDT.
�Kami masih baru dalam perkara ini dan kami akan menguasainya. Tetapi jika anda tidak suka permainan �total football�, lebih baik anda menonton ping pong.
�Saya bersama Johan Cruyff pada tahun 2012. Ketika itu Fandi Ahmad adalah jurulatih kami. Saya banyak belajar daripada Cruyff.
�Jadi, pada tahun 2014, kami lancarkan falsafah dan identiti kelab. Kami akan menghormati dan mengutamakan falsafah kami,� titah baginda dalam satu kenyataan hari ini.
Pasukan JDT sejak dilatih Mora mengamalkan corak permainan berbeza dengan jurulatih terdahulu, Mario Gomez yang disingkirkan kerana didakwa tidak selari dengan falsafah kelab JDT.
JDT bagaimanapun memulakan Liga Malaysia musim ini dengan prestasi kurang baik dan menerima kritikan penyokongnya sendiri. � MYNEWSHUB.CC

admin

About admin -

Memaparkan Berita-berita Sukan Dalam dan Luar Negeri Serta Isu Semasa yang Berlaku Dalam Negara.

Subscribe to this Blog via Email :